El tombant del segle XX segons una innocentada de La Vanguardia - Vall, Xavier (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2013)
S’estudia el suplement de La Vanguardia del dia dels Innocents de 1889, que figura ser d’un segle més tard a fi de caricaturar les expectatives de progrés, parodiant especialment Robida, Verne i Fabra, i se n’edita el fragment de la novel·la «La selección infinita», publicat al fulletó sota el pseudònim d’«Hipócrates Darwin». We study the supplement of the newspaper La Vanguardia published in 1889 on the occasion of the Holy Innocent’s Day (equivalent to April Fool’s Day), which was set a century later in order to caricature expectations of progress, parodying especially Robida, Verne and Fabra, and we edit its excerpt of the serial novel «La selección infinita», signed under the pseudonym of «Hippocrates Darwin»