Ball de titelles, de Ramon Vinyes, al TNC : del text a l’escena - Prieto Nadal, Ana (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2013)
En aquest article ens proposem analitzar l’obra Ball de titelles, del dramaturg català Ramon Vinyes, comparant el text de partida, escrit entre 1926 i 1929, i la posada en escena dirigida per Ramon Simó al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) durant la temporada 2012/2013. El nostre objectiu és realitzar un estudi del text i posar-lo en relació amb les solucions escèniques de la proposta del TNC. In this paper we set out to analyze the play Ball de titelles, by the Catalan playwright Ramon Vinyes, comparing the original text, written between 1926 and 1929, with the staging directed by Ramon Simó at the Teatre Nacional de Catalunya (TNC) in the 2012/2013 theater season. Our object is to carry out a study of the text and put it in connection with the scenic solutions of the proposal of the TNC.