As poéticas do Grupo Bilbao: espazos e cidades - Mejía Ruiz, Carmen (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2012)
Neste artigo se analiza a diversidade e a pluralidade semántica da «cidade» na poesía do Grupo Poético Bilbao. Para iso, analízanse diversos poemas de varios dos seus membros co gallo de entender cal é a súa visión sobre o espazo urbano, ás veces no confronto co espazo rural. This paper analyses the semantic diversity and plurality of the concept of «city» in the poetry of the so-called Grupo Bilbao. For this purpose, several poems were chosen in order to allow for the understanding each individual vision of the urban space, sometimes contrasted with the rural one