Novas sobre Álvaro Cunqueiro na Galicia de posguerra : Actividades na Asociación Cultural Iberoamericana de A Coruña desde 1951 - Rodríguez González, Olivia (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2012)
Álvaro Cunqueiro é unha das figuras clave da cultura galega da posguerra, cuxa pegada é hoxe aínda pantente. Aínda que sufrise a represión do Réxime nas súas carnes, non deixou de desenvolver unha importante actividade nomeadamente xornalística ao longo de varias décadas, ben como de promoción cultural na Asociación Cultural Iberoamericana a partir de 1951. Álvaro Cunqueiro es una de las figuras clave de la cultura galega de la posguerra, cuya huella sigue siendo todavía hoy bien visible. Aunque sufrió la represión del Régimen en sus carnes, no dejó por ello de desarrollar una importante actividad sobre todo periodística a lo largo de varias décadas, así como de promoción cultural en la Asociación Cultural Iberoamericana a partir de 1951.