Farsa das zocas : entre a tradición e a vanga - Suárez Rey, María Carmen (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2011)
O obxectivo deste breve artigo é realizar unha humilde homenaxe a un prolífico autor ferrolán, Ricardo Carvalho Calero, cando se vén de celebrar o centenario do seu nacemento. Contextualizaremos moi brevemente o autor e a súa obra dramática e analizaremos a súa obra: Farsa das zocas, co fin de reflexionar en torno ao que hai de popular e vangardista nela. A través de exemplos que iremos extraendo de dita obra, faremos un percorrido polo asunto, a estrutura, os personaxes, a linguaxe e os recursos escénicos para, finalmente, poder chegar á conclusión de que se trata dunha obra que hai que situar entre a tradición e a vangarda. The aim of this brief article is to make a humble tribute to a prolific author from Ferrol, Ricardo Carvalho Calero, who just celebrated the centenary of his birth. We will briefly contextualise the author and his play and discuss his work: Farsa das zocas, to reflect on what is popular and avant-garde in it. Through examples we will be drawing from this work, we will review the matter, structure, characters, language and scenic resources, and finally, to conclude that it is a work that is squarely between tradition and avant-garde.