L’art lul·liana com a teologia filosòfica - Batalla, Josep (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2010)
L’article defensa que l’Art lul·liana és un sistema de teologia filosòfica. Des d’aquesta perspectiva, l’article critica l’intent de reduir l’Art a una proposta purament epistemològica elaborada per Llull amb la finalitat de corregir els defectes inherents a la teoria aristotèlica de la ciència. Aquesta crítica obliga a posar de manifest la ideologia secular subjacent a la interpretació de l’Art lul·liana com una proposta epistemològica. The article contends that Llull’s Art is a system of philosophical theology. From this point of view, the article criticizes the attempt to reduce the Art to a purely epistemological proposal designed by Lull in order to correct the defects inherent in the Aristotelian theory of science. This critical remark compels to highlight the secular ideology underlying the interpretation of Llull’s Art as an epistemological proposal.