Bearn o la sala de les nines de Llorenç Villalonga: anàlisi comparada de les versions catalana i castellana - Jaijo, Rafael (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2022)
Llorenç Villalonga i Pons fou una de les figures més reeixides de la literatura catalana a la Mallorca del segle xx. La seua producció novel·lística va ser reconeguda tant dintre de les zones de parla catalana com arreu del territori espanyol fins a arribar a consagrar-se com un dels principals exponents de les lletres catalanes del darrer segle. El present article ofereix un estudi comparatiu de Bearn o la sala de les nines, novel·la que va marcar un abans i un després en la seua carrera com a escriptor. En concret, s’hi analitzaran les diferències que s’observen entre la versió catalana i la versió castellana de la novel·la, bo i atenent als canvis, les incorporacions i les supressions de text per tal d’esclarir quina de les dues versions fou escrita en primera instància.