A natureza das construcións de TER + Participio en galego moderno - Frías Conde, Xavier (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2021)
As construcións TER + de participio pasado sempre foron consideradas como agrupacións verbais en galego, aínda que non en portugués. Neste artigo trataremos tres tipos de construcións de participio pasado TER +, de xeito que se repensen certos conceptos como os verbos modais e os auxiliares. Ademais, móstranse as principais diferenzas de TER + participio pasado entre galego e portugués. Tamén describiremos os tres usos principais das construcións TER: léxico, modal e perifrástico.