La virtut de la fortalesa als sirventesos morals de Pere March - i Ferrer, Lluís Ramon (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2020)
Aquest article és una lectura conjunta i complementària dels poemes I, II i III de Pere March. S’hi ha observat un programa ascètic basat en la virtut de la fortalesa i en les virtuts que li són annexes: magnanimitat, magniicència, paciència i perseverança. Aquestes virtuts són presentades amb exempla que il·lustren els vicis que se’ls oposen i que, sempre que ha estat possible, s’han relacionat amb el Communiloquium o Summa de Col·lacions de Joan de Gal·les, llibre present a la biblioteca del poeta. This paper is a joint and complementary reading of poems I, II and III by Pere March. An ascetic program has been observed based on the virtue of fortitude and its annexed virtues: magnanimity, magniicence, patience and perseverance. These virtues are presented, by contrast, with exampla that illustrates the vices that oppose them and that, whenever possible, have been related to the Communiloquium or Summa of Collations of John of Wales book present in the poet’s library.