La paròdia amorosa d’"Era una dona com les altres", de Francesc Trabal - Llopis i Alarcón, Moisès (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2020)
El present article se centra en l’anàlisi detallada de la paròdia en ”Era una dona com les altres”(1932), una de les novel·les que menys atenció ha rebut per part de la comunitat científica. Per això, l’article repassa les aportacions prèvies sobre la consideració de l’obra de Trabal, defineix i delimita el concepte de paròdia, i l’aplica a la novel·la, específicament en relació amb un dels motius de la novel·la psicològica: el triangle amorós. This paper focuses on the detailed analysis of parody in “Era una dona com les altres” (1932), one of the novels that has received less attention from the scientific community. For this reason, the paper reviews the previous contributions on the consideration of the work of Trabal, defines and delimits the concept of parody, and applies it to the novel, specifically in relation to one of the motifs of the psychological novel: love triangle.