Notas acerca do verbo galego - Frías Conde, Francisco Xavier (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2015)
O galego, como parte do galego-portugués, é o falar do diasistema que se encontra nunha situación máis complicada canto à súa sobrevivencia. O meu obxectivo aquí non é presentar a situación do galego, mas de analisar algúns comportamentos del, propios e exclusivos en moitos casos, dentro do galegoportugués no terreo da categoría lexical coñecida como verbo. Desde que se comezou a normalizar e normativizar o galego a partir de 1978, foron escritos ducias de manuais e centenas de artigos que se ocupan de cuestións relativas à gramática galega. Con todo, achamos que faltan estudos de conxunto sobre certos elementos, como o verbo. Talvez algúns elementos requiran dunha maior atención, sen por iso dubidar da precisión e do rigor que posúen a maioría dos manuais e dos estudos feitos acerca da gramática galega no seu conxunto.