A obra de Francisco Fidalgo Villaveirán - Babarro González, Xoán (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2014)
Os escritores galegoasturianos da Xeración de 1936, que ven a súa produción truncada polos condicionantes sociopolíticos e culturais impostos tras da Guerra Civil, desenvolven unha literatura cunha forte presenza de temas locais redactados nas diferentes variantes lingüísticas da zona; ao tempo que manteñen, uns en maior grao que outros, como referente o sistema literario común de Galicia. Neste contexto áchase a obra de Francisco Fidalgo Villaveirán, un autor que realizou incursións, en diferentes épocas, no teatro, na poesía e na narración. The Galician-Asturian writers from the 1936 Generation, that saw their art stifled by the cultural and socio-political circumstances imposed after the civil war, developed a literature with a noticeable presence of local themes that are written within the diverse linguistic variations of the area. At the same time, they maintained as a model (although some to a greater degree than others) common literary system of Galicia. Within this context resides the work of Francisco Fidalgo Villaveirán, an author who throughout different periods of time made incursions into drama, poetry and narrative prose.