Manuel Pereira ou a poética da precisión - Regueiro Salgado, Begoña (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2012)
O seguinte artigo revisa a adscrición de Manuel Pereira Valcárcel a un grupo poético e fai un percorrido pola obra do autor publicada entre 2005 e 2012. A partir desta análise, establécense as liñas principais da escrita de Manuel Pereira, tanto na poesía como na prosa, e conclúese a pertenza do escritor ao Grupo Poético Bilbao, de poetas de expresión galega que viven en Madrid. El siguiente artículo revisa la adscripción de Manuel Pereira Valcárcel a un grupo poético y hace un recorrido por la obra del autor publicada entre 2005 y 2012. A partir de este análisis, se establecen las líneas principales de la escritura de Manuel Pereira, tanto en la poesía como en la prosa, y se concluye la pertenencia del escritor al Grupo Poético Bilbao, de poetas de expresión gallega que viven en Madrid.