A colección O Roibén, vieiro de expresión poética do Grupo Bilbao - Luna, Luis (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2012)
A colección de cadernos «O Roibén» supón para moitos autores do grupo Bilbao a súa primeira oportunidade de publicación en edicións comerciais, o cal impulsa posteriores publicacións súas nas coleccións maiores de poesía galega contemporánea como Xerais ou Espiral Maior xa integradas nas letras galegas. Ademais, a colección supón tamén a consolidación e a consecuente importancia de cara ao mundo literario galego dun grupo con produción literaria propia fóra das lindes galegas. The collection of books «O Roibén» represents the first chance to publish commercial editions for many authors belonging to the Bilbao literary group, which favoured further publications in major collections of contemporary Galician poetry such as Xerais or Espiral Maior benchmarks of today’s Galician literature. In addition, the collection represented both the consolidation and the consequent importance of a group of writers with their own production in the Galician literary background, given that they wrote and lived outside Galicia.