Os 15 anos do Grupo Bilbao: algunhas reflexións - Frías Conde, Xavier (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2012)
O Grupo Bilbao é un movemento literario, predominantemente poético, nacido en 1996, de escritores de expresión galega. Presenta unha serie de características interesantes desde o punto de vista literario, como que é unha continuación doutros movementos literarios galegos en Madrid, recolle as características da chamada literatura de fronteira e funciona coma un grupo de auto-apoio. Este grupo literario, que non xeración, ten xa unha dilatada historia onde se recollen actividades nomeadamente poéticas na cidade de Madrid, ben como edicións literarias, das cales daremos noticia en parte aquí. The so-called Grupo Bilbao is a current literary movement of writers in Galician, mainly devoted to poetry, born in Madrid in 1996. It shows a series of interesting features from a literary point of view, such as being the continuation of some previous literary Galician movements in Madrid, being adscribed to the so-called border literature and working out as a self-support group. This group (it cannot be considered as a literary generation) has already had a long history that includes collective recitals in Madrid, as well as literary publications to be studied here.