A relación entre a literatura e a internet nos inicios do século XXI nas literaturas ibéricas : o caso da microficción - Frías Conde, Xavier (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2010)
O desenvolvemento imparábel da internet na primeira década do século XXI ten suposto unha revolución lenta mais constante da literatura. O seu impacto nas literaturas ibéricas é diferente segundo a situación en que se encontren (situación socioliteraria). Por outra banda, a internet está a supor a aparición de novos xéneros literarios, cuxa presenza nas literaturas ibéricas xa é notábel, como o microconto ou o nanoconto, cuxas características aínda non foron claramente definidas. The unstoppable development of the Internet during the first decade of the current century has meant a slow but constant revolution of Literature. Its impact on Iberian literatures may vary depending on their social situation. Besides, the Internet is supporting the birth of new literary genres, whose increasing presence in the Iberian literatures must be highlighted, i.e. microstories and nanostories, whose features have not been completely defined yet.