Ramón Otero Pedrayo e a aldea de Trasalba: A relevancia literaria dun espazo - Arias Chachero, Patricia (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2022)
A aldea de Trasalba, en Ourense, é un espazo fundamental para entender a obra de Ramón Otero Pedrayo. Alí escribiu e imaxinou algunhas das súas obras máis importantes. O topónimo e o espazo recréanse en novelas, ensaios e poemas.