Marc Granell i el compromís amb el seu temps: una proposta de periodització - Ferrando Simón, Mireia (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2022)
Marc Granell és un dels poetes valencians actuals més reconeguts. Aquest estudi se centra en el component cívic i, sobretot, compromès de la seua poesia amb l’objectiu d’analitzar l’abast i l’evolució de les preocupacions de caràcter col·lectiu presents en la seua producció. L’estudi proposa una periodització de la seua obra poètica basada en l’actitud ètica i poètica davant dels conflictes que ha conegut al llarg de la seua trajectòria i els que, tot i no haver-se produït coetàniament, li han impactat per les conseqüències en el present. Aquesta proposta permet resseguir l’evolució dels estímuls que han esperonat la creació poètica de Granell.