L’organització dels textos en els llibres de poesia de Joan Maragall - Moreta, Ignasi (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2021)
L’article estudia els elements paratextuals que acompanyen l’obra poètica de Maragall publicada en forma de llibre a fi d’esclarir la manera com l’autor organitza l’arquitectura dels seus llibres. La inclusió dels seus poemes en els llibres de poesia que publica, la seva disposició en l’arquitectura dels llibres, l’organització (seccions, portadelles, recursos tipogràfics emprats, índexs, etc.), les continuïtats i discontinuïtats entre els seus llibres, són elements que ens parlen de com Maragall vol ser llegit. Maragall construeix els seus llibres amb plena consciència i amb una gran professionalitat, organitzant-los de manera pensada i sofisticada.