As salas de cine na obra de Manuel Rivas - Castro Otero, Salvador (Revista de lenguas y literaturas catalana, gallega y vasca, 2018)
O presente artigo analiza as mencións ás salas de cine na obra de Manuel Rivas e intenta demostrar que o uso deste espazo ten un valor moi superior ao referencial pois sérvelle para expresar as emocións máis intensas e a beleza transcendente da realidade. This article offers an analysis of cinemas as they are mentioned in Manuel Rivas’s works. It also tries to demonstrate/ that the use of this spatial. holds a much higher value than usual because it is used to show both more intense emotions and all the beauty emerging from reality.