Reseña de: Daniel LANERO TÁBOAS, Historia dun ermo asociativo. Labregos, sindicatos verticais e políticas en Galicia baixo o franquismo, A Coruña, Tresctres, 2011 - Rodríguez Barreira, Óscar (Historia del Presente, 2011)
-